Bastognekage med skyr

Skyrkage – En dejlig frisk og lidt anderledes kage, som jeg første gang smagte, da en kollega havde den med på arbejde. Ikke helt så sund som navnet ellers antyder…

Ingredienser:

  • En pakke Bastogne kiks/kager (caramelized sugar & cinnamon kiks)
  • 80 g smør
  • ½ l fløde (vil man gerne spare lidt på fedtet kan man godt nøjes med det halve)
  • 500 g skyr (vanilje)
  • Honning, sukker og vaniljesukker (1 spsk af hver)
  • Syltetøj f.eks. blåbær, jordbær eller hindbær
  • Lidt frisk frugt af samme slags som syltetøjet
Blend kiksene eller knus dem ved at komme dem i en pose, og give dem en omgang tæsk med kødhammeren eller kagerullen. Bland kiksekrummerne med det smeltede smør og pres blandingen ned i en springform (eller lign.). Stil bunden på køl.
Pisk 1 spsk honning, vaniljesukker og alm. sukker sammen, bland med skyr og smag til. Det skal smage af vanilje. Pisk fløden stiv og bland forsigtigt med skyrblandingen.
Smør den afkølede bund med syltetøj, og fordel fløde- og skyrblandingen hen over. Pynt med frisk frugt og sæt den igen på køl.
Kagen smager allerbedst, hvis den kan få lov til at sætte sig, og det helst mindst 3-4 timer og gerne natten over.
For dem der ikke kan lide Bastogne kiks, har jeg hørt fra pålidelige kilder, at man også kan lave den med Digestive kiks, men jeg har ikke selv prøvet det.
Skyrkage klar til pyntning med frugt/bær som jordbær, blåbær, hindbær mv.

Skyrkage klar til pyntning med frugt/bær som jordbær, blåbær, hindbær mv.

Del gerne

6 comments for “Bastognekage med skyr

  1. Kathrine
    09/02/2017 at 7:22 am

    Jeg er lidt i tvivl: skal man bruge neutral skyr eller skyr med vanilje smag, fx den fra Arla Cheasy med vanilje?

    • Helena
      09/02/2017 at 7:31 am

      Hej Kathrine

      Du kan sagtens bruge vanilje skyr, så putter du evt. bare lidt mindre vaniljesukker i. Vaniljeskyren er mere sød end neutral skyr.

      Mvh. Helena

      • Kathrine
        09/02/2017 at 8:42 am

        Mange tak for hurtigt svar.
        Men du bruger den neutrale udgave i den opskrift, og så tilsætter du vaniljesukker, sukker og honning?

        • Helena
          09/02/2017 at 9:26 am

          I bund og grund er det smag og behag. Jeg har lavet den med begge skyr varianter med stor succes. Da jeg brugte vanilje skyr tror jeg faktisk ikke jeg brugte honning, sukker og vaniljesukker, men i stedet bare blandede fløde og vaniljeskyr sammen uden øvrige ingredienser.

          Prøv evt. det, og synes du den trænger til mere sødme og/eller vanilje, så kan du bare tilsætte det nænsomt bagefter.

  2. Lone Eriksen
    11/05/2018 at 5:15 pm

    Hvor mange er der til i den kage ca?

    • Helena
      14/05/2018 at 5:54 am

      Undskyld ventetiden… har været mere eller mindre offline her hen over Kristi Himmelfartsdagene.

      Jeg ved ikke præcist hvor mange personer, man vil anslå kagen kan forslå til i officielle opskriftsmål. Det afhænger meget af, om folk har fået andet at spise eller hvor kagesultne de er.
      Jeg vil dog mene, at der er til 6-8 personer, ikke mindst hvis der er rigelig med pynt på af f.eks. friske jordbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *