Frossen jordbær cheesecake

Dejlig lækker cremet frossen jordbærkage… mums perfekt til dejlige gæster på terrassen eller til romantisk aften med sin udkårne… faktisk egner den sig alle tidspunkter, hvor der er behov for noget lækkert… Jeg er i hvert fald klar 🙂

Frosen jordbær cheesecake

Frosen jordbær cheesecake

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • Én æske (natural) müslibarer (mindst 200g. gerne mere)
  • 1dl. brun farin
  • 150g. mel
  • 7 spsk. smeltet smør
  • 2 æggehvider
  • 120g. sukker
  • 2,5dl. fløde
  • 120g. flødeost (jeg har brugt mascarpone)
  • 4dl jordbær – helst friske men optøede bær kan bruges
  • citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Blend müslibarene i en foodprocessor eller som jeg i min minihakker, der hører til min stavblender. Müslibarene skal blive til ensartet masse (store krummer)
  2. I en skål blandes de blendede müslibarer sammen med farinen, mel og det smeltede smør. Bland godt. Spred blandinden ud på en bageplade med bagepapir eller i et stort fad også med bagepapir. Bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Afkøl derefter.
  3. Pist med håndmixer eller køkkenmaskine i en stor skål æggehviderne sammen med sukker til det bliver en ensartet stiv masse. Pisk dammen ved højhastighed. Tilsæt dernæst fløden og forsæt med piskning i yderligere 5 min.
  4. Tilsæt lidt citronsaft (ingen fastsat mængde – smag og behag) og flødeosten. Bland sammen ved lav hastighed indtil massen er ensartet og cremet.
  5. Tilsæt nu forsigtigt jordbærene til blandingen.
  6. I et fad, tærteform eller lignende i lægges nu halvdelen af de bagte afkølede müslibarer. Ovenpå fordeles jordbærblaningen og afsluttes med den anden halvdel af müslibarerne.
  7. Dæk til og frys i minimum 3 timer inden servering.

Er der brugt frosne bær skal man være opmærksom på, at puttes kagen i fryseren igen (må selvfølgelig ikke have været helt optøet), så skal den næste gang tages op mindst 30 min. før brug. Det skyldes at saften fra bærrene fryser/krystalliserer lidt, hvorfor cremen bliver noget hård, og derfor har brug for lidt ekstra tid ved stuetemperatur.

Cheesecake fra krummer til færdig kage

Cheesecake fra krummer til færdig kage

 

Del gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *