Karinas mørbrad i fad med fløde og pikantost

Dette er nok en af de letteste og lækreste ovnretter jeg kan komme afsted med at lave. Jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke kunne lide den.

Ingredienser:

  • 1 rengjort mørbrad
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 pk pikantost
  • 1/4 l fløde
  • Pose gratineringsost
  • salt og peber
Forslag til tilbehør: ris, salat og lidt brød
Det er svært at udregne, hvor meget der skal til pr. person… Er det småtspisende piger/kvinder er en mørbrad mere nok til 4 piger, men i min familie hvor folk er gode til at spise igennem, så skal der mere til. Jeg vil anbefale, at man forsøger sig lidt frem, og husk… spar ikke på sovsen. Den er det bedste…
Start med at skære mørbraden ud i mindre stykker/skiver, krydr med salt og peber og svits den på en pande eller i en gryde. Dernæst puttes mørbraden i et ovnfast fad. Svits nu baconen og hæl den over mørbraden i fadet. Er man til det, kan der også sagtens tilsættes fx champignons og/eller cocktailpølser
Nu skal sovsen laves. Kog panden af med fløden og tilsæt så pikantosten, og lad det koge igennem til al osten er smeltet. Mængden afhænger af smag og behag. Nogen vil hellere have mere fløde og mindre ost, og for andre er det omvendt. Så vil man være sikker på, at der er sovs nok til at opbløde risene, så tilsæt gerne ekstra fløde.
Hæl nu sovsen over fadet med mørbrad og bacon, drys med revet ost og stil det i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.
Ja dette er absolut ikke en slankeret… men den er nem at lave, kan nemt laves på forhånd og næsten alle er vilde med den. Jeg har selv ofte serveret den for mine gæster, og er efterfølgende også stødt på den ved middage i familie- og venners lag 🙂
Billede kommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *