Gammel mælkejunge får nyt liv

En gammel mælkejunge har fået nyt liv.

Jeg fandt for en del år siden en gammel og meget slidt mælkejunge. Den var både bulet og rusten og havde mere patina end godt var… det var i hvert fald ikke patina på den pæne måde.

Jeg har desværre ikke noget billede af den i dens daværende tilstand på trods af, at det tog mig mange år at få mig taget sammen til at få noget gjort ved det. Nu er forvandlingen så sket… min mand gav den en omgang  grå metal spray, der dog ikke gjorde den meget bedre… Den fik et meget blankt og nærmest sølvskinnede udtryk, som ikke lige passede til stilen og slet ikke gav indtrykket af patina eller romantisk idyl.

Se billeder

 

Jeg gik og tænkte over i et par dage, hvordan jeg lige skulle fixe det, og nåede frem til, at sort skosværte måtte kunne afhjælpe den blanke finish. Jeg tog en klud og duppede sort skosværte på sådan næsten over det hele, for så at duppe og tørre det næsten helt af. Jeg ordnede et mindre stykke af gangen, da skosværten faktisk ret hurtigt tørrede ind og blev svær at få af. Der skulle kun være en antydning af sort skosværte på jungen, og gerne så det så naturligt ud… som om det var skidt og slidtage fremkommet efter mange års brug.

Selvfølgelig kan man godt se det, hvis man går meget tæt på, men på afstand har den fået et mere mat og autentisk udseende end den havde lige efter at få en omgang sølvspray.

Se billeder

 
Tips til indretning af hjem og bolig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *