Bøger som en del af indretningen

Bøger er ikke for alle, bøger som en del af indretningen og udsmykningen i ens hjem er for endnu færre. Jeg elsker bøger, både for de mange fantastiske historier og viden de indeholder, men også som en del af indretningen i min stue. De giver min indretning sjæl og personlighed, og så fortæller de samtidig noget om mig og hvem jeg er.

Jeg har mange både fag- og skønlitterære bøger, og der er absolut ikke plads til dem alle i min eller måske jeg heller sige, familiens stue. En del er mere eller mindre gemt væk på kontoret og i soveværelset, men der er stadig en del tilbage, som har fået plads lidt forskellige steder i stuen.

En af husets besøgende smiler lidt sødt og skævt af mine bogreol, men det generer mig nu ikke. Smilene skyldes, at jeg har sorteret mine bøger efter farve i mine bogreol i stuen, og det vækker undren og morskab hos en del. Farvesorteringen besværliggør selvfølgelig processen med at finde en bestemt forfatter eller bog, men eftersom der er alligevel ikke er plads til alle bøger i reolen, gør det mig ikke så meget. Indtil videre har jeg kunnet finde de bøger jeg skulle, omend det nogengange lige tager et par minutter ekstra.

Jeg har prøvet at være almindelig og sorteret bøgerne efter forfatter, men det varede kun et par timer, så var de farveinddelt igen. Visuelt var det grimt, rodet og ikke særlig beroligende at kigge på. Forfatterindelingen gjorde, at gik fra at være et gennemtænkt indretningselement på lige fod med en vase eller lign. til bare at være bare bøger i en reol uden dybere mening og visuelt rent kaos for øjet.

De farveinddelte bøger af alle skønlitterære, så mine fagbøger er alle lokaliseret andre steder i stuen, kontoret og soveværelset.

Bøger sorteret efter farve

Bøger sorteret efter farve

Bøgerne er sorteret fra lyst mod sort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opstillingen af fagbøger i stuen følger ikke noget stringent mønster og er lidt mere tilfældig, men dog alligevel en del af min indretning.

Billeder af det kommer snart…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *