Lyse lækre fødselsdagsboller som både børn og voksne elsker – mormorboller 🙂
Ingredienser:
- 1/4 l. mælk (jeg plejer at bruge minimælk)
- 1/4 l. piskefløde
- 150 g. smør
- 1 kilo mel
- 1 æg
- 100 g. sukker
- 1 tsk. salt
Smuldr gær en en stor røreskål/bagefad. Lun mælk og fløde til det er omtrent håndvarmt og hæld lidt af blandingen i røreskålen sammen med gæren. Smelt 50 gram af smøret i resten af mælke- og flødeblandingen. Rør gæren helt ud i blandingen og tilsæt væsken. Pisk ægget godt sammen og tilsæt det til væsken. Rør godt og tilsæt så meget mel, at dejlen er som en tynd gråd (brug endelig ikke alt melet!). Slå og rør dejlen til den slipper fadet. Alternativt kan bruges en røremaskine (hvilket jeg plejer at gøre, fordi jeg er lidtdoven…)
Dæk dejen til, og lad den hæve til dobbeltstørrelse på et lunt sted i ca. 1 time. Bland resten af melet med sukker og salt. Fordel resten af smøret i små klatter på overfalden af dejlen og arbejd den ind med skeen. Tilsæt resten af melet og ælt dejen smidig og let. Dæk atter dejlen til, og lad den igen hæve 30 minutter.