De bedste muffins – grundopskrift

Næsten hver gang jeg bager muffins bruger jeg denne grundopskrift, som jeg har fået af en god kollega/veninde. Det gode ved opskriften er, at jeg efterfølgende kan tilsætte lige præcis det fyld jeg ønsker. Jeg kan lave en stor potion af dejen, og så efterfølgende dele den i to portioner og så tilsætte det fyld jeg ønsker.

Grundopskrift:

  • 150 g. blødt smør
  • 200 g. sukker (jeg bruger ofter 100 g. alm. hvidt sukker og 100 g. rørsukker)
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g. hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Pisk først sukker smør sammen til en hvid masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk grundigt. Tilsæt vaniljesukker, hvedemel og bagepulver og pisk igen grundigt.
Tilsæt så det ønskede fyld.

Mine ynglingsingredienser er følgende:

Chokolade: 200 g. mørk hakket chokolade
Hindbær og hvid chokoloade: 1dl. optøede eller friske hindbær, 100g. hakket hvid chokolade
Kokus og chokolade: 1 æg, 150g. kokusmel, 100g. mørk chokolade

Fordel nu dejen i muffinsforme af metal, store papirforme i to lag eller som jeg ofte gør nemlig at bruge papirforme sammen med muffinsforme i metal (så kan man godt nøjes med en papirform). Bag kagerne i ca. 15 minutter ved 200 grader. Kontrollér om de er gennembagte med spidsen af en strikkepind eller lign.
Der bliver mellem 12-17 muffins afhængig af, hvor store man gerne vil have sine muffins. Størrelsen påvirker selvføglelig bagetiden, så hold øje med dem under bagningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *