Et lille spirende forårsindlæg fra en tavs blogger…

Det er meget længe siden, at jeg sidst har været på banen, og det er ellers ikke fordi jeg har manglet idéer og DIY-projekter. Mit problem er måske snarere alt for mange idéer, alt for lidt tid og for lidt pisk… Gang på gang skuffer jeg mig selv. Jeg når aldrig alle de projekter og mål, som jeg igen og igen får stillet mig selv. Mange gange er mine mål måske for ambitiøse, og lige så mange gange er jeg den primære årsag til, at de ikke bliver færdige, hvis de da overhovedet bliver sat i søen.

Jeg vil så gerne, men overspringshandlinger er min en af mine bedste venner… og med det mener jeg afslapning på sofaen, film/tv, arbejde, hygge med venner og familie, en tur i motionscentret, shopping etc.) Alle sammen rigtig finde aktiviteter, hvis det var fordi de gang på gang får mig til at skuffe alle projekterne i baggrunden, projekter som jeg egentlig gerne vil, men hvor det nogen gang er svært lige at komme i gang… ikke mindst hvis man ikke lige ved, hvor man skal starte eller slutte.

Det skal have en ende… Idéerne vil stadig være der, men de idéer der skal føres ud i livet skal rangordnes og tiden skal prioriteres rigtigt. Ikke for mange projekter af gangen og før dem til ende inde nye igangsættes… På dette tidspunkt af året plejer jeg at være i gang med forspiring af et hav af chililer, tomater, pebre, græskar etc og jo tættere vi kommer på sommeren, jo mere arbejde er der i det med pasning og pleje af de små planter. De sidste par år har jeg gabt over mere end jeg har kunnet tygge… Jeg kommer godt fra start, men så snart planterne når en vis størrelse, har brug for mere plads og sol, ja så ramler det sammen med ferie og andre tidskrævende aktiviteter eller bare generelt dårligt dansk sommervejr, hvilket har den kedelige konsekvens at mine fine planter enten visner eller ikke rigtig bærer frugt… og ja så ryger interessen og de mange timers indsats. ØV 🙁 Det gider jeg ikke i år, så i stedet vælger jeg at købe mig fra forspiringen… det giver mig lidt plads på ressourcekontoen og ikke mindst i vindueskarmene… Hvor jeg før har startet ud i februar med forspiring i vindueskarmene i kontoret, kontoret og stuen kan jeg nu vente til i begyndelsen af maj, hvor planteskolerne og supermarkederne bugner af små agurke-, tomat-, peber- og chiliplanter lige til at sætte på terrassen og i drivhuset. Det er ikke at springe over hvor gærdet er aller lavest… jeg vil kalde det at få en hjælpende hånd, lige noget en travl kvinde som mig har brug for. jeg elsker at se mine små før spire og blive til noget, men jeg er også blevet mere realistisk g indset, at det bare ikke skal være lige nu… jeg har simpelthen ikke tiden eller pladsen til det, og hvad hjælper det at bruge så meget tid på det ,hvis det allgievel ikke kommer ret meget ud af det. Jeg vil stadig have nogle planter, men kun 4-6 planter (tror jeg) af ovennævnte slags, og andre har gjort første del af arbejdet for mig… Så koster det heller ikke ret meget, og dermed føles fiaskoen måske heller ikke så tungt, hvis det skulle kikse igen…

Dette forår kommer til at gå med renovering af soveværelse. Vi har flyttet lidt rundt efter at datteren er flyttet hjemmefra og startet på studie i Herning, og det der tidligere var et stort kontor skal nu blive til et stort soveværelse med egen haveudgang 🙂 Men som billederne her viser er der lang vej endnu… Der skal ordnes vægge, loft og gulv. Det eneste der er som det skal være er vinduerne og døren, der er fra 2014.

IMG_20160316_175630

Renovering af soveværelse – nedrivning

IMG_20160322_173732

Nedrivning af gipsvæg

Jeg håber snart at kunne lave et indlæg der viser lidt fremskridt. Vi er dog kommet lidt videre siden billederne er taget, da der er sat nye vægplader op på væggen med isoleringen, og der er blevet lavet huller til tv og stikkontakter. Det er et langsommeligt projekt, ikke mindst når man laver alting selv… men jo større er glæden også ved det færdige projekt… Det bilder jeg i hvert fald mig selv ind… 😉 Det er de fattiges lod.

Ud over soveværelset skal der nok komme nogle små projekter, men det bliver i småtingsafdelingen…

Her til slut vil jeg lige slutte af med lidt forårsbilleder fra mit hjem… Sukkulenterne er rester fra min kalenderlysdekoration til jul. Nu er de blevet til pynt i min entre.Har en plan om at få lidt flere (stue-)planter ind i mit hjem, hvilket jeg for få år tilbage ville have forsvoret… mine barndomsminder er fyldt med vindueskarme, gardisetter go alt for mange støvede stueplanter… Så slemt bliver det ikke, bare lige en plante eller tre hist og pist. Det skulle også være godt for indeklimaet.

Forår i mit hjem

Forår i mit hjem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *