Hjemmelavede stearinlys i gamle kopper

Stearinlys i kopper

Stearinlys i kopper

 

 

 

 


Jeg har set flere af dem rundt om på nettet, og har over en længere periode samlet lysestumper sammen incl en gammel gryde købt på genbrug. Ud over lysestumper skal der selvfølgelig også bruges væger, og her har jeg købt nogle 10 cm. lange voksede væger med metalfod hos Creativ hobby.

Mange steder anbefales det at smelte lysene i en metalbeholder eller lign. over et vandbad pga. risiko for overophedning og dermed brandfare. Jeg tog dog chancen og smeltede lysestumperne direkte i gryden og havde aldrig temperaturen over trin 2.

Smeltende lysestumper i en gammel gryde

Smeltende lysestumper i en gammel gryde

Jeg havde gemt en masse røde lysestumper fra jul. Godt nok var det ikke gennemfarvede lys (de var hvide indeni), men den røde farve var alligevel så kraftig, at lysmassen blev omend ikke mørkerød så i hvert fald mørk pink og ikke feset lyserød, som jeg havde frygtet.

Når lysmassen er smeltet skal den hældes over i kopperne, der sagtens kan holde til den varme stearin, eftersom de jo oprindeligt er beregnet til skoldhed kaffe. Jeg startede med at lime væggen fast i bunden af kopperne med lidt smeltet stearin.

Vokset væge limet fast i bunden af koppen

Vokset væge limet fast i bunden af koppen

Kop med væge set fra siden

Kop med væge set fra siden

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det bare med at hælde stearinen i kopperne lige indtil under kanten. jeg vil anbefale ikke at fylde den helt op til kanten, ikke mindst fordi jeg selv blev nødt til at efterfylde stearin på i den ene af kopperne, fordi stearinen revnede et sted mens den var ved at stivne. Da gav jeg den lige et tyndt lag stearin ovenpå, og den blev helt fin og glat at se på igen.

Jeg prøver en af dagene at få taget et billede af et af lysene, når det er tændt.

Det er absolut ikke sidste gang jeg gør det her. Det var forbavsende nemt og tog egentlig ikke så lang tid at lave, og med en gammel gryde ved hånden som kun skal bruges til at smelte lys i, ja så var der heller ikke meget oprydning bagefter.

De færdige lys set fra oven

De færdige lys set fra oven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *