Superlækkert og utrolig nemt koldthævet brød til enhver lejlighed

Dette brød er bare så nemt at lave, utrolig få ingredienser, ingen beskidte fingre… og så smager det bare så godt, og kan bruges både til hverdag og fest.

Ingredienser:

  • ½ l. koldt vand
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 600 g. mel

Vand, gær og salt røres sammen, hvorefter melet tilsættes gradvist. Dejen glattes i skålen og stilles i køleskabet i mindst 8 timer, hvorefter den hældes ud på en bageplade og pensles med olivenolie og drysses med salt og evt. krydderi efter eget valg. Det kan være oregano, rosmarin, timian, grilkrydderi mv.
Brødet bages nederst i ovnen i 10 min. ved 225 grader og dernæst 15-20 minutter ved 200 grader.

Nemmere bliver det simplethen ikke at bage brød. Bare sørg for at blande alle ingredienserne i en stor skål for dejlen hæver en del i løbet af tiden i køleskabet. Eftersom dejen hæles ud på bagepladen får den selvfølgelig ikke en traditionel franskbrødsfacon men har et mere rustikt udseende, men det har ingen indflydelse på smagen… Lækkert brød uden de store anstrengelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *