Nemme hindbærsnitter

Datteren og jeg har i dag lavet hindbærsnitter a la Blomsterberg.
De smager skønt, var nemme at lave men udseendemæssigt ville de aldrig blive godkendt af Blomsterberg… men det er vi heldigvis ligeglad med 🙂

Dej:

  • ½ stang vanilje
  • 70g. flormelis
  • 150g. smør (helst stuetempereret)
  • 250g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½dl. vand

Fyld:

  • Hindbærmarmelade (200-250g.) jeg har aldrig selv målt det af… bare smurt på direkte fra glasset

Glasur:

  • ca. 200g. flormelis
  • en anelse vand (start med meget lidt vand… der skal mindre til end man tror, og det må ikke blive for tyndt)

Vaniljestangen flækkes og vaniljen skrabes ud og blandes med en anelse af meliset. Det gør det nemmere at forene med de øvrige ingredienser. Bland vaniljesukkeret og de øvrige ingredienser og ælt til dejen er smidig og glat. Læg den efterfølgende i køleskabet i mindst 30 min.

Den kolde dej trilles til en lang tyk pølse, som efterfølgende rulles ud i et rektangel (ca. 20 x 30 cm). Med en lineal eller lignende måles der ud til to helt ens rektangler med ca. målene 8 x 27 cm. De to ens strimler bages i 10-12 min. ved 200 grader. Hold øje med dem…. ovne er forskellige og brændte hindbærsnitter er bare ikke sagen…

Når dejen er kølet næsten helt af, smøres den ene rektangel med hindbærmarmelade, de lægges sammen og toppen overtrækkes med glasur og krymmel. Vi havde desværre ikke mere traditionel krymmel i skabet, så vores fik hjerter på…

Vi forsøgte os også med at bruge en udstikker til noget af dejen. Datteren fik ansvaret for dem, og det kom der nogle søde små hindbærhjerter ud af. Det kan dog her anbefales at putte glasur på halvdelen af hjerterne inden de lægges sammen med marmelade. I den normale rækkefølge har marmeladen en tendens til t ville rende ud, når glasuren påføres… Det gav et lidt mere rustikt udseende… 😉

hindbærsnitter

hindbærsnitter

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *