Pavlova – marengs- og marcipanlagkage

Supper lækker frisk (lag-)kage med det søde fra marengsen og det friske fra frugten.

Ingredienser:

  • 1 dl æggehvide
  • ½ tsk eddike
  • 150 g flormelis
  • 125 g ren rå marcipan
Pynt:
  • 1/4 l piskefløde
  • ½ kg sommerbær (jordbær, hindbær, blåbær eller lign.)
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum. Vend resten af flormelissen i og pisk videre til det hele er stift og sejt idet. Riv på et rivejern marcipanen i marengsmassen, og vend det hurtigt sammen. Læg marengsen som et stort bjerg på bageplade med bagepapir med en diameter på ca. 25 cm. Bag i ca 30-40 min. ved mindst 150 grader til dejen er sej og karamelagtig i midten. Det kan variere meget fra ovn til ovn, hvor meget marengsen skal have, så stol mere på dine øjne end på æggeuret 😉
Marengsbunden lige efter den er blevet sat i ovnen

Marengsbunden lige efter den er blevet sat i ovnen – Beklager den dårlige billedkvalitet

Sæt bunden til afkøling på en rist, og først umiddelbart lige inden servering pyntes marengsbunden med flødeskum og masser af friske bær. Slut af med et drys flormelis for syns skyld. Kagen smager også rigtig godt med en lækker kvalitets vaniljeis til…
Billede af den færdigpyntede kage er desværre forsinket… Sidst jeg lavede den, glemte jeg alt om at få taget billeder… og der var ingen rester… alt blev spist samme aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *