At gøre to billige gips-figurer fra samlebånd til unika’er

Vi har i mange… rigtig mange år haft to fuldstændig værdiløse gipsfigurer stående i vores reol i stuen. Til sidst lagde jeg dårlig nok mærke til dem mere, de faldt i med reolen… men nu skulle der ske noget. Jeg havde på flere engelske hjemmesider og blogs læst en del om at male møbler i antikt metal look f.eks. a la zink. For ikke som helt nybegynder at slå for stort et brød op valgte jeg at forsøge mig på vores gipsfigurer. Skaden var ikke så stor, hvis det kiksede… nye kan erhverves få ganske få penge.

Nedenfor kan ses lidt før og efter billeder. Jeg er selv blevet ret godt tilfreds, selvom jeg er lidt usikker på, hvad look’et afspejler. Zink er det i hvert fald ikke…

Før billede

Gipsfigur – førbillede

Før og efter billede

Før og efter billede

Efter billede af dem begge

Efter billede af dem begge

 

Materialer:

  • Sort vandbaseret plakatfarve fra Tiger
  • Hvid oliemaling fra Marie’s Oil Colour (Harald Nyborg)
  • Sølv vandbaseret akrylfarve fra Marie’s (Søstrene Grene)
  • Nogle pensler og en lille svamp til at duppe med
Materialer brugt til gipsfigurer

Materialer brugt til gipsfigurer

Materialelisten bærer præg af, at det alle er rester jeg allerede havde liggende i huset i min lille malerkasse. Hvorfor købe ny dyr maling, når man alligevel har noget liggende… Resultatet blev efter min menig helt ok, og figurerne er nu kommet på plads igen i reolen.

Hvordan gjorde jeg så…

  • Først malede jeg figurerne sort. á to gange. Ved påføring blev de nærmest lidt grønlige i deres udtryk. Gips suger maling til sig, så selv efter to lag var de lidt transparente i det. Malingen tørrer meget hurtigt op, så der gik ikke lang tid i mellem hvert lag.
  • Dernæst tog jeg sølvmaling og meget hvid maling og smurte på i hurtige strøg både med pensel og svamp. Efter hvert strøg skal malingen udtværes meget hurtigt, da det næsten tørrer øjeblikkeligt.
  • Derefter gentages processen med sort, sølv og hvid maling indtil man får sig det look man er ude efter. Til de sidste etaper brugte jeg næsten kun svampen for at være sikker på at få blandet farverne, så man undgår for skarpe overgange.
  • Ingen regler… kun fantasien og egen smag sætter grænser… så forsøg dig frem 🙂

Jeg skal nok få taget et billede af mine materialer…

1 comment for “At gøre to billige gips-figurer fra samlebånd til unika’er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *