Lækre mini muffins/små kager med banan, peanutbutter og chokolade

Jeg stod med et par meget overmodne bananer… ja hvad gør man lige med dem… Man bruger dem selvfølgelig til nogle lækre små muffins/kager, og tilsætter lige noget crunchy peanutbutter og hakket chokolade… jeg ved mange ikke bryder sig om peanutbutter, men jeg elsker det… og det passer bare så godt sammen med både banan og chokolade. jeg sidder faktisk og bliver helt lækkersulten… tror der er én enkelt eller to tilbage i køleskabet endnu 🙂

Ingredienser til 24 stk.:

  •  2-3 fuldmodne moste bananer (afhænger af hvor mange bananer man har, og hvor gennemtrængende man gerne vil have at banansmagen skal være)
  • 5-7 spsk. chrunchy- eller fin peanutbutter (jeg er mest til den grove – kagerne får en fin mild peanutsmag)
  • 2 æg (str. M til L)
  • 150 g sukker (jeg bruger ofte 1/3 rørsukker og 2/3 alm. hvid sukker)
  • 1 vaniljestang (kornene) el. 1 tsk. koncentreret vaniljeekstrakt
  • 90 g smeltet smør
  • 240 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100-120 g. grofthakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Først piskes æg og sukker lyst og luftigt sammen med vaniljen (jeg bruger min elskede lyserøde Kitchen Aid). Derefter røres det afkølede smeltede smør sammen med peanutbutteren og de moste bananer. Bland mel med bagepulver og vend det i dejen sammen med smør-banan-peanutblandingen. Til sidst vendes det hakkede chokolade i og dejlen er nu klar til at komme i forme.

Jeg har til dem på billedet neden under brugt små hvide forme, men de store amerikanske muffinforme, kan også sagtens anvendes. Der skal selvfølgelig tages højde for, at jo mere dej der puttes i hver form, jo længere bliver bagetiden. Hold øje med dem. Alle ovne bager forskelligt.

Bagetid: Ca 15 min. ved 200 grader.

Efter lidt afkøling valgte jeg til dem på billedet at smelte lidt chokolade i mikro-ovnen og så ved hjælp af en gaffel slynge det ud over kaggerne. Jeg havde dem stående meget tæt sammen på et stykke bagepapir, så sviner det mindst og det samme gør sig gældende med chokoladespildet.

Ser de ikke lækre ud…

Mini muffins med banan, peanutbutter og chokolade

Mini muffins med banan, peanutbutter og chokoladeMini muffins med banan, peanutbutter og chokolade

 

2 comments for “Lækre mini muffins/små kager med banan, peanutbutter og chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *