De nemmeste småkager med havregryn

Vi skulle have gæster en aften, og jeg havde intet i huset af råvarer som chokolade, nødder eller lign. til en lækker chokoladekage, muffins eller tærte. Noget skulle gæsterne dog have til kaffen, og eftersom jeg havde havregryn i skabet, valgte jeg at forsøge mig med havregrynskager fra en børnekogebog. Nemmere småkager at tilberede skal man lede længe efter, og de var bare utrolig lækre…

Ingredienser:

  • 100g margarine eller smør
  • 3/4dl sukker
  • 1½dl havregryn
  • 1½dl hvedemel (100g)
  • 1 spsk mælk
Fedtstof og sukker røres godt sammen med enten en håndpisker eller som jeg plejer, min elskede lyserøde KitchenAid røremaskine. Tilsæt dernæst havregryn, mel og mælk og ælt dejen godt sammen.
Tril dejen til ca. 35 små kugler, der lægges på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 175 grader i ca. 15 min. midt i ovnen.
Småkagerne på vej i ovnen

Småkagerne på vej i ovnen

Småkager lavet med havregryn

Småkager lavet med havregryn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *