Hjemmelavede julehjerter med stof og vat.

Dette er mit første forsøg på selv at sy nogle julehjerter. Det synes jeg egentlig, at jeg er sluppet ret godt fra taget i betragtning, at jeg ikke har brugt en symaskine siden folkeskolens håndarbejdstimer, og det er mere end 25 år siden. Så alle jer nybegyndere… hold jer ikke tilbage. Dette er et godt starterprojekt, og det gør jo heller ikke noget, at man kan se, at det er hjemmelavet.

 

Julehjerter - skabelon og hjerter klar til syning

Julehjerter – skabelon og hjerter klar til syning

 

Jeg lavede en skabelon på et stykke almindeligt A4 papir, lagde stoffet dobbelt (front mod front), hæftede det med nogle nåle og klippede begge sider til hjertet ud i et hug.

Så var det ellers i gang med symaskinen. Jeg valgte at sy lige knap ½cm inde, og så ellers i forholdsvis roligt tempo hele vejen rundt. Det færdige hjerte er ca. i A5 størrelse, så det var nogenlunde nemt at sy. Jeg efterlod i hjertets top en 2 cm. åbning, så jeg kunne få vendt hjertet og havde plads til at fylde hjertet med vat.

Når hjertet er fyldt ud med vat, mængde afhænger af smag, så kan/skal der en hank på. Hanken syes på i hånden og i samme ombæring bliver hele hullet lukket.

 

Færdige julehjerter fyldt med vat

Færdige julehjerter fyldt med vat

 Materialer:

      • Stof købt i Ikea for kr. 19,- Der er stof til ca 3 store hjerter og muligvis nogle små
      • Alm. vat eller pladevat. Jeg havde ingen pladevat, men alm. vat fungerede også fint, og koster heller ikke ret meget. Jeg gav vist ca. kr. 8,- for en stor pose vat i Bilka.
      • Hanke er stofgavebånd fra Søstrene Grene til ca. kr. 18,-
      • Symaskine, nål og sytråd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *