Nem rå rødkålsalat til hverdag og fest

Det er sæson for billig rødkål eller kål i det hele taget. Nu er jeg ikke på SU (Statens Uddannelsesstøtte), men havde jeg været det, så er der mange dages rødkålsalat i et medium størrelse rødkål til under 10kr.

I går aftes skulle vi have nogle store bøffer med bage kartofler i både. For at få lidt mere grønt i familien, lavede jeg og datteren en lille rødkålsalat til. Alt blev spist… og jeg regner med at gentage succesen i morgen, ikke i dag for der står den på kartoffel/porresuppe, og dertil egner rødkålsalat sig vidst alligevel ikke.

Salaten er lavet på slum, så forsøg jer frem både med valg af ingredienser og mængder…

Vi brugte til 3 personer:

  • 3/4 rødkålshoved (mængder afhænger selvfølgelig af størrelsen på kålhovedet og appetit)
  • knap ½ granatæble (elsker den friske og lidt syrlige smag)
  • én mandarin (kan lige så godt være en appelsin)
  • lidt askasiehonning
  • Salt, peber

Revet rødkål og befriede granatæblekerner blandes. Derefter tilføjede jeg saften fra én mandarin, lidt salt, peber og en anelse honning,
Det hele blev godt blandet og fik så lov at trække i køleskabet i ca. 20 min.

Nemt, frisk og utrolig lækkert… Så vil jeg gerne have rødkål! Alt det frygtelige udkogte noget, der kan købes færdiglavet… det rører jeg ikke… kan simpelthen ikke udstå smagen. For mig er rødkål bedst, når det er friskt, og denne lette salat egner sig fortrinligt til både hverdag og fest.

Billede kommer næste gang jeg får lavet en portion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *