Baileys-kugler

Ingen jul uden konfekt og marcipan… og i min familie betyder det Baileys-kugler, og de er tilmed supernemme at lave.

Ingredienser:

  • 300 g god ren rå marcipan
  • ½ dl Baileys
  • 150 g god mørk chokolade (mindst 55% kakao)
  • Pynt: kakaopulver og/eller høvlede hasselnødder
Bland Baileys og marcipan forsigtigt med en ske. Lad massen hvile 15 min. elelr der omkring. Tril til kugler på størrelse med en valnød. Det er lidt klistret, men al besværet værd. Smelt chokoladen forsigtigt i en skål over vandbad. Kommer der vand i chokoladen er den ødelagt! Når chokoladen er smeltet vendes kuglerne i chokoladen og de trilles derefter i kakaopulver eller hasselnødder og stiles til afkøling.Tip: Opskriften er med den klassiske Bailey, men jeg har også haft lavet dem med karamel varianten, og de blev også rigtig gode… så mon ikke også nogle af de mange andre varianter vil kunne bruges…

Billede kommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *