Bastognekage med skyr

Skyrkage – En dejlig frisk og lidt anderledes kage, som jeg første gang smagte, da en kollega havde den med på arbejde. Ikke helt så sund som navnet ellers antyder…

Ingredienser:

  • En pakke Bastogne kiks/kager (caramelized sugar & cinnamon kiks)
  • 80 g smør
  • ½ l fløde (vil man gerne spare lidt på fedtet kan man godt nøjes med det halve)
  • 500 g skyr (vanilje)
  • Honning, sukker og vaniljesukker (1 spsk af hver)
  • Syltetøj f.eks. blåbær, jordbær eller hindbær
  • Lidt frisk frugt af samme slags som syltetøjet
Blend kiksene eller knus dem ved at komme dem i en pose, og give dem en omgang tæsk med kødhammeren eller kagerullen. Bland kiksekrummerne med det smeltede smør og pres blandingen ned i en springform (eller lign.). Stil bunden på køl.
Pisk 1 spsk honning, vaniljesukker og alm. sukker sammen, bland med skyr og smag til. Det skal smage af vanilje. Pisk fløden stiv og bland forsigtigt med skyrblandingen.
Smør den afkølede bund med syltetøj, og fordel fløde- og skyrblandingen hen over. Pynt med frisk frugt og sæt den igen på køl.
Kagen smager allerbedst, hvis den kan få lov til at sætte sig, og det helst mindst 3-4 timer og gerne natten over.
For dem der ikke kan lide Bastogne kiks, har jeg hørt fra pålidelige kilder, at man også kan lave den med Digestive kiks, men jeg har ikke selv prøvet det.
Skyrkage klar til pyntning med frugt/bær som jordbær, blåbær, hindbær mv.

Skyrkage klar til pyntning med frugt/bær som jordbær, blåbær, hindbær mv.

6 comments for “Bastognekage med skyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *